Fabricage

Geschiedenis - Ontwerp - Glassoorten - Profielen - Roedes - Fabricage - Isolatieglas - Restauratie

 

Glas in lood is de verwoording van een vensterraam, bestaande uit verschillende stukken of stukjes blank en/of gekleurd glas, gevat in loodprofiel, om een groot geheel te krijgen. Glas in lood werd vroeger vervaardigd aangezien het toen niet mogelijk was grote stukken glas te maken.

Door het maken van een loden H-profiel ging dat een stuk makkelijker. Daardoor is het mogelijk kunstzinnig met kleuren en patronen te glas-in-lood-01werken. De welbekende glas in lood bovenramen in bijvoorbeeld erkers van huizen zijn daar een goed voorbeeld van. De techniek om glas in lood ruiten te maken is al zeer oud en nog net zo arbeidsintensief als vroeger. Het is daarom een kostbaar en luxe gegeven om nieuwe glas in lood ruiten te laten maken en ze eventueel te laten plaatsen in isolatieglas, dit voor een betere bescherming van buitenaf.

HVB Support kan u daarin met raad en daad bijstaan. Samen met u zoeken wij een oplossing om het glas in lood op een zo authentiek mogelijke manier te maken en plaatsen, zodat het lijkt of het nooit anders is geweest.

glas-in-lood-02glas-in-lood-03glas-in-lood-04glas-in-lood-05