Roedes

Geschiedenis - Ontwerp - Glassoorten - Profielen - Roedes - Fabricage - Isolatieglas - Restauratie

 

Roedeverdelingen in glas geven een intiem gevoel aan een huis. Door de komst van grote glasoppervlaktes en isolatieglas, zijn de roedeverdelingen uit het straatbeeld verdwenen.

plak-roede-01Om de stijl en uitstraling van een huis uit vroeger jaren terug te krijgen, is de opplakroedeverdeling bedacht. Deze wordt op het isolatieglas gemonteerd, zodat de klassieke roedeverdeling van vroeger het straatbeeld weer mag verrijken. Graag adviseert HVB Support u wat het beste bij uw huis past. Opplakroedeverdelingen zijn er in verschillende uitvoeringen, te weten: hout, aluminium of kunststof.

De ingebouwde roedeverdeling: 
Hierbij gaat het om een roedeverdeling die tussen het glas is geplaatst om een groot glasoppervlak in verschillende vlakken te verdelen. Aan de binnen- en buitenzijde is het een gewone vlakke isolatieruit.

Opplakroedeverdeling:
Hierbij gaat het erom een isolatieruit een klassieke uitstraling te geven, waarbij de houten roede 30mm. breed is gemaakt, met een klassiek profiel aan de binnen- en buitenzijde. Tussen het glas bevindt zich een aluminium kader (zgn. Wiener Sprosse) onmiddelijk achter de roedeverdeling, zodat u er niet tussendoor kijkt.

plak-roede-02

plak-roede-05

plak-roede-03

plak-roede-04