Ramen

Herstel en restauratie - Deuren - Ramen - Ventilatieroosters

 

Houten ramen zijn eens aan vernieuwing toe en HVB Support kan u daarbij ook van dienst zijn. Vroeger waren de ramen 30 of 38mm dik. Tegenwoordig is dat 56 of 67mm dik. Dat komt doordat de ramen geschikt zijn om er isolatieglas in te plaatsen met traditionele glaslatten, dus geen opdek glaslatten.

Dit geeft de mogelijkheid om er tochtprofiel in te plaatsen voor een betere afdichting. Ook is het mogelijk om, als het om verzakte en scheve kozijnen gaat, de ramen schuin te laten maken volgens een mal, die door HVB Support ter plekke gemaakt wordt. Het glas of de glaslijn blijft dan rechthoekig, wat kostenbesparend werkt.

Goed * (1-sters) of ** (2-sters) hang en sluitwerk (deze sterren zijn een aanduiding voor inbraakveiligheid), is een must op een raam. Er zijn echter zo veel modellen op de markt, dat men al snel tussen de bomen het bos niet meer ziet. Daarom adviseert HVB Support u te kijken bij PROBIN in Heemstede [Partners] voor het uitzoeken van hang en sluit werk. Uw raam of ramen wordt/worden daarna op vakkundige manier gemaakt en afgehangen, zoals u dat mag verwachten van HVB Support.

De meest gebuikte houtsoort voor ramen is meranti, maar ook andere houtsoorten zijn mogelijk .De nieuwe houten ramen laat HVB Support maken bij een timmerfabriek [Partners]. Ook deze timmerfabriek heeft kwaliteit hoog in het vaandel en voorziet uw ramen van een goede grondverflaag op acrylbasis.

ramen-01 ramen-02 ramen-03 ramen-04